Avonturentas

Mijn kinderen hebben een nieuwe rugtas gekregen voor als we gaan wandelen. Hier kunnen ze hun eigen snack en drinken in doen en eventuele schatten die ze onderweg vinden weer mee naar huis nemen.

Zo simpel, zo leuk

Eigenlijk was dit voor ons een praktische beslissing. Een rugtas voor hen zodat wij niet alles hoeven te sjouwen. Tevens leren ze meteen verantwoordelijkheid over hun eigen spullen. We hadden niet voorzien dat ze het zo leuk zouden vinden om een avonturen tas, zo noemen ze het zelf, te hebben.

Telkens als we ergens heen gaan willen ze de tas mee nemen. Er gaat wat speelgoed in en mogelijk iets lekkers en dan zijn ze klaar voor een nieuw avontuur.

Op avontuur

En zo hebben we al verschillende avonturen beleeft. Als we gaan wandelen gaat de tas mee, met lekkers en drinken. Vol trots dragen ze hun eigen tas.

Maar ook als we naar de zwemles van mijn dochter gaan, neemt mijn zoon zijn tas mee vol speelgoed om mee te spelen bij het zwembad.

Afgelopen koningsdag mocht de tas ook mee, maar leeg. Dit vonden ze maar gek. Maar we legden uit, we gaan op schattenjacht en hoe leger de tas, hoe meer schatten er in passen.

Op de vrijmarkt mochten ze hun eigen zakgeld uitgeven aan nieuw speelgoed. En de tassen zaten vol toen we weer naar huis gingen.

Alles word leuker

Zodra de kinderen hun tas mee mogen nemen zijn ze enthousiast en hebben ze er meteen zin in. Wandelen klinkt helemaal niet leuk, maar avontuur is wel heel leuk!

De wandelingen worden steeds langer, er word meer genoten en de tas dient goed als opslag voor “schatten”.

Zodra mijn zoon zijn tas om krijgt herhaalt hij geregeld ‘op avontuur’ zowel voor we weg gaan als tijdens het wandelen. Heerlijk!

Kinderhand….

Het spreekwoord ‘een kinderhand is snel gevuld’ klopt in dit geval ook weer helemaal. Zoiets simpels als een tas maakt hen zo blij!

Hebben jullie ook zo iets simpels waar je kind gek op is?

Over Gerdine

Gerdine moeder van Maria (Juli 2013), Erik (Nov 2015) en Alyssa (mei 2018). Zij is zeer gepassioneerd over natuurlijke geneeswijze en Reiki master. Ook is zij life coach en fanatiek schrijfster. Daarnaast houd ze erg van boeken verslinden en films en series kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *