Gezonde fruityoghurt

Gezonde fruit yoghurt -Bijna hippieZwangerschap zorgt ervoor dat ik heel de dag door wil eten. Echter wil ik niet na mijn bevalling 20 kilo moeten afvallen. Dus het is oppassen met wat ik eet. Het is even een zoektocht naar iets wat ik echt lekker vind en gezond is. Gelukkig zijn er ontzettend veel recepten online te vinden.

Mijn kinderen en ik zijn gek op smoothies, het liefste drink ik die heel de dag door. Deze kun je zo gezond maken als je wilt, maar ik ben weer niet zo gek op groente in mijn smoothie. Vooral fruit dus. Ook eten wij graag yoghurt voor ontbijt en als toetje. Een perfecte start dus voor mijn gezonde fruityoghurt.

Basis recept

Van deze fruityoghurt kun je van alles maken, van smoothies tot ijsjes. En eventueel zelfs taart!

Een heerlijk recept dus, welke ook nog eens gezond is! Wat wil je nog meer!

Om te beginnen neem je fruit dat jij lekker vind, ik hou erg van bosvruchten en zomerfruit. En in de winkel heb je grote zakken vol bevroren zomerfruit. Ideaal, want wat je niet gebruikt stop je terug in de vriezer.

Yoghurt kun je een hoop soorten kiezen. Wij gaan het liefste voor volle yoghurt, Griekse yoghurt of voor volle kwark. Ja, volle. Hier zitten meer goede voedingsstoffen in en het is wat dikker.

Naast deze ingrediënten doe ik er altijd een paar druppels vanille extract in en een banaan, om het net even wat zoeter te maken. Zeker als je fruit wat zuur is.
Nu hou ik helemaal niet van banaan, maar in de hoeveelheid dat ik het maak proef ik er niets van.

Hoe te maken

Eerlijk gezegd ben ik geen kei in afwegen, ik doe altijd maar wat. Deze keer had ik een emmer Griekse yoghurt van Zaanse hoeve van 1 kg en een zak diepvries zomerfruit van 1 kg. Maar hier heb ik iets meer dan de helft van gebruikt. Dan nog een scheutje vanille en 1 banaan.

Zelf laat ik het fruit een flink stuk ontdooien omdat dit makkelijker mixen is in mijn keukenmachine. Ook hoeft het van mij niet zo koud. Maar als je er ijs van wilt maken, of in de vriezer wilt bewaren dan is het beter als je het niet ontdooit.

Na het ontdooien heb ik alles in de keukenmachine gegooid en mixen maar! Af en toe even proeven maar hij was perfect! Een groot deel in de koelkast en de rest al lekker opsmikkelen.

Smoothie

Om er een smoothie van te maken voeg ik een beetje melk of water toe om het iets meer te verdunnen. Verder is het al heerlijk om zo te drinken. Mocht je er toch groente of dergelijks in willen doen dan zou ik het even in de blender doen en kijken hoe dik het blijft. De yoghurt is al tamelijk dun door al het vocht uit het fruit maar het moet wel door je rietje passen. Tenzij je die niet gebruikt natuurlijk, haha.

Ijs

Ook voor ijs is het recept al klaar, doe het in een vriezer geschikte bak en in de vriezer. Tijdje wachten en eet smakelijk!

Andere variaties

Je kunt van alles van dit recept maken! Wat dacht je van kwarktaart of bosvruchten-yoghurt cake. Heerlijk! En zo simpel.

Vervang gewoon de kwark of yoghurt in een recept voor dit basis recept en je hebt zo een heerlijke taart of cake.

Wat vind jij lekker in je smoothie of ijs? Ga je dit recept eens maken?
Ik ga nog een flink glas smoothie nemen, hmm…

Over Gerdine

Gerdine moeder van Maria (Juli 2013), Erik (Nov 2015) en Alyssa (mei 2018). Zij is zeer gepassioneerd over natuurlijke geneeswijze en Reiki master. Ook is zij life coach en fanatiek schrijfster. Daarnaast houd ze erg van boeken verslinden en films en series kijken.

Eén reactie

  1. Ziet er lekker uit! Ik wou tijdens mijn zwangerschap ook echt alles in mijn mond steken…fruit was toen bij mij ook de oplossing! ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *