Over Bijna Hippie

Wat onwijs leuk dat je op ons blog komt kijken!
Wij zijn Gerdine en Lucie, moeders van jonge kinderen en de basis van Bijna hippie.

Het ontstaan van het blog:

Bijnahippie.nl is ontstaan omdat we in onze omgeving merkten dat er steeds meer moeders zijn die op zoek zijn naar handvatten voor het natuurlijk ouderschap. 

Wij willen jullie graag helpen bij de zoektocht door de dingen waar wij tegenaan lopen en oplossingen van problemen met jullie te delen. Daarnaast vinden we het ook gewoon leuk om te schrijven over onze dagelijkse bezigheden, leuke DIY’s of lekkere recepten te delen en te vertellen over onze interesses.

Als moeder vinden wij het belangrijk om onze kinderen op een natuurlijke manier groot te brengen in de breedste zin van het woord. Daarnaast zoeken we een balans om mee te gaan in de moderne maatschappij. Gezonde voeding vinden we belangrijk, maar onze kinderen krijgen ook wel eens softijs een snoepje. We zijn fan van natuurlijke manieren om weer gezond te worden maar ook enorm dankbaar voor het feit dat er zulke goede ziekenhuizen bestaan. We willen onze kinderen onvoorwaardelijk opvoeden maar weten o zo goed hoe het is als je peuter je tot het uiterste drijft en je toch tegen hem/haar uitvalt. Ons ideaalbeeld voor het groot brengen van onze kinderen is zoals het vroeger werd gedaan, in een stam samen met andere gelijkgestemde mensen. Maar waar vind je die? En hoe zou dat gaan in onze moderne samenleving?

Kortom, bijna hippie, vrij opvoeden met grenzen. Gek op de natuur èn op de vaatwasser. Wel de bloemen, niet de drugs.

Peace!

Ps. We zouden het super tof vinden om onze lezers te leren kennen! Wie ben jij? Wat vind je leuk om te doen? Waar loop je tegenaan als moeder, partner en/of vrouw? En waar zou je graag meer over willen weten? Vertel het ons! Laat een reactie achter of stuur een bericht.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.