Vaccineren deel 2: Het vaccin


Vaccineren deel 2, Het vaccin - Bijna Hippie

Deel twee gaat over vaccinaties. Lees eerst het eerste deel van deze reeks: Het Immuunsysteem.
Nogmaals wil ik duidelijk maken dat ik als kritische ouder dingen uitgezocht heb omdat ik wilde weten waarom sommige mensen tegen waren en wat de voor en nadelen zijn van wel en niet vaccineren.
Alles in deze artikelen is gecheckt op bronnen en feiten. Ja mijn mening zal naar voren komen maar ik wil vooral dat ouders zelf op onderzoek gaan en zelf beslissen wat het beste is voor hun situatie en hun kind. Niemand kan zeggen wat het beste is voor jullie, we kunnen alleen informatie delen.

Oorsprong vaccinaties

De eerste ziekte die ‘bestreden’ werd door vaccinaties was de pokken. Tenminste dit is de eerste die goed beschreven werd in de geschiedenis. Er zijn nog meer vermeldingen van soort gelijke handelingen in andere delen van de geschiedenis.
Edward Jenner is de eerste persoon die de wereld overtuigde over de ‘noodzaak’ van vaccineren.
Hij staat bekend om de man die de pokken heeft uitgeroeid. Na mij kort te hebben ingelezen vond ik ook in dit verhaal stukken waar ik mijn vraag tekens bij zet. Zo staat er letterlijk in het verslag dat vaccineren niet voldoende was.

Late in the 19th century, it was realized that vaccination did not confer lifelong immunity and that subsequent revaccination was necessary.  The mortality from smallpox had declined, but the epidemics showed that the disease was still not under control. In the 1950s a number of control measures were implemented, and smallpox was eradicated in many areas in Europe and North America. (bron https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1200696/ )

Er staat dus dat de ziekte niet onder controle was en dat ze verschillende andere maatregelen genomen hebben wat leidde tot het uitsterven van de pokken in Europa en Noord Amerika. Wat deze andere maatregelen waren word niet vermeld. Maar toch wel apart dat het dus niet de vaccinaties zijn die de ziekte de das om doen.

Van toen naar nu

Ondertussen is er veel veranderd en zijn we van 1 vaccin naar 41 (HPV niet mee gerekend) gegaan. Dit gaat dus niet om hoeveelheid prikken maar om aparte vaccins. BMR is dus 1 prik van 3 vaccins.
Ook worden de vaccinaties steeds eerder gegeven. In het begin werd het gegeven aan kinderen rond de leeftijd van 4 a 5. Tegenwoordig word de eerste vaccin al gegeven bij een paar uur (bij bepaalde doelgroepen) en anders met 6 weken oud.
Dus niet alleen is de leeftijd enorm gedaald maar ook de hoeveelheid is gigantisch gegroeid. En dit zorgt voor vragen. Zoals waarom zo vroeg geven, of waarom zo veel? Als je het RIVM moet geloven dan was het vaccineren meteen effectief bij het introduceren van de eerste vaccin. Dan zou het toch niet zo te veranderen? We duiken er wat dieper in.

Veiligheid

Er zijn twee vragen die ouders (moeten) stellen.

  1. Is mijn kind goed beschermt na vaccineren
  2. Is vaccineren veilig

Als je deze vragen stelt aan het RIVM of op het consultatie bureau dan krijg je een volmondige ja te horen. Echter vind ik dat een beetje ‘wij van wc eend adviseren wc eend’. Het is niet bepaald objectief en helaas zijn vaccins een miljoenenomzet dus willen ze graag verkopen. Als we verder gaan kijken naar de onderzoeken die gedaan zijn voor vaccins en de informatie die je gewoon kunt vinden op de site van het RIVM en de links die zij plaatsen (zie ook bronnen) dan zie je opeens een heel ander verhaal. Wat bijvoorbeeld erg veel te lezen is in de bijsluiters is ‘Is niet onderzocht,’ of ‘is te weinig onderzoek naar gedaan.’ Dit vind ik toch vreemd. Want ze zeggen dat het helemaal veilig is, maar in de bijsluiter staat dat je het helemaal nooit onderzocht is.

De bijsluiter

De bijsluiter is een verhaal apart. Aller eerst is het wettelijk geregeld dat bij elke medicatie een bijsluiter geleverd moet worden. Daarom krijg je bij de apotheek een boekwerk mee en zit er in elk doosje paracetamol een bijsluiter.
Maar bij je vaccinatie krijg je geen bijsluiter, sterker nog als je er om vraagt dan word er argwanend gereageerd. Waarom zou je die willen? Toch raar als het gewoon verplicht is, en zelfs verplicht is dat je het leest voor je de medicatie gebruikt.

Er zijn verschillende bijsluiters verkrijgbaar en ook dat is vreemd. Waarom is er voor 1 product niet 1 bijsluiter. Als je online dus gaat kijken dan vind je verschillende bijsluiters. Sowieso heb je er een voor gebruikers (ouders dus vooral) en een voor professionals. Deze verschillen vooral in moeilijke taal, veel Latijns en medische termen. Maar ook in hoe uitgebreid ze zijn. Zo kun je in de bijsluiter van professionals meer informatie vinden over oa bijwerkingen.

Bijwerkingen

Over bijwerkingen is eigenlijk niet veel duidelijks te vinden. Ook niet bij het RIVM vandaan. In de bijsluiter bijvoorbeeld staat bij veel ‘is niet onderzocht’ of het is zo dat er alleen gekeken word naar Max 7 dagen nadat het vaccin is gegeven. Alles wat daarna gebeurd word afgescheept met ‘dat komt dan niet voor het vaccin’. Toch gek dat je dat zo zeker weet, zeker omdat het nooit onderzocht is.

“In de jaren 1975 tot 1980 was de leeftijd voor de eerste vaccinatie in Japan verhoogd naar 2 jarige leeftijd. Hierdoor was het aantal gevallen van wiegendood en stuipen/toevallen nagenoeg verdwenen. Drs. Viera Scheibner (Vaccinatie 1993) toonde met haar baby-cot-watch (1986 e.v.) aan dat na het vaccineren een stressademhaling ontstaat met meer apneu perioden in de slaap. Het risico op wiegendood verhoogt daardoor. Als dan kinderen op hun buik liggen, verslappen de spieren door de hoge koolzuurspanning in het bloed en kunnen zij hun hoofdje niet meer optillen als het in het matrasje zou zijn gevallen. Rugligging helpt dus tegen wiegendood. Ook andere stressverschijnselen ten gevolge van het vaccineren geven meer risico op wiegendood, dan wanneer die stress niet zou bestaan. (Selye, 1936 en later ) Dr. Robert Mendelsohn verklaarde: “Ik koester de verdenking, die door veel collega’s wordt gedeeld, dat de bijna 10.000 gevallen van wiegendood die zich jaarlijks in de VS voordoen, verband houden met een of meer vaccins die in het kader van de zuigelingenzorg aan baby’s worden toegediend. De vermoedelijke grootste boosdoener is het kinkhoestvaccin, maar het zou ook een van de andere substanties kunnen zijn.Dr. Wiliam Torch van de Medische Faculteit van de Universiteit van Nevada heeft erop gewezen dat het DKT-vaccin verantwoordelijk kan zijn voor de wiegendood. In een onderzoek merkte hij op dat tweederde deel van een groep van 102 baby’s die plotseling dood in de wieg aangetroffen waren nog geen drie weken ervoor met het DKT vaccin waren gevaccineerd. Veel van deze kinderen waren al na een dag na de vaccinatie gestorven.” (Bron: http://www.post-vaccinaal-syndroom.nl/3840/pvs.aspx)

Als we naar de bijwerkingen kijken die wel beschreven staan is koorts eigenlijk bij allemaal de koploper. Dit komt zeer vaak voor, bijna elk kind krijgt koorts na het vaccineren. Nu hebben we bij het eerste deel geleerd dat koorts een natuurlijke reactie van het lichaam is op een ziekteverwekker of lichaamsvreemde stof. Het is dus niet zo gek dat je kindje koorts krijgt aangezien hij beide ingespoten krijgt.

Hulpstoffen

Als we praten over lichaamsvreemde stoffen gaat het over de hulpstoffen in het vaccin. Deze zijn vaak te vinden in de bijsluiter maar sommige hulpstoffen of de hoeveelheid word verzwegen. Weer de vraag, waarom?

Waarom worden er hulpstoffen gebruikt? Aller eerst moet het virus of bacterie van de ziekte ergens op gekweekt worden. Dit zijn vaak menselijke cellen van geaborteerde foetussen, apennieren of zelf kankergezwellen. Hier groeien de ziekteverwekkers goed op en ze zijn makkelijk te prikkelen voor vermenigvuldigen omdat je veel van het virus nodig hebt voor de vaccins. Resten van deze cellen zitten ook in het vaccin omdat ze vast zitten aan het virus(of bacterie).
Omdat je immuunsysteem eigenlijk geen antistoffen opbouwt tegen de ziekteverwekkers in een vaccin, omdat deze meestal dood of zeer verzwakt zijn, word er aluminium hydroxide toegevoegd. Zo word het immuunsysteem geprikkeld, omdat dit een grote bedreiging is voor het lichaam.

Aluminium

Aluminium is al vaak onderzocht en heeft een maximale hoeveelheid wat veilig is, namelijk 4 a 5 mcg per kilo lichaamsgewicht. Bij een baby van 5 kilo (rond de twee maanden oud) is de Max dus 25 mcg per dag. Bij de eerste vaccinatie (DTKP-HiB-HepB-Pneu) krijgt je kindje zo’n 1620 mcg binnen. Dit is dus 64,8 keer meer dan de veilige hoeveelheid. En dit gebeurd niet 1 keer, maar minstens 4 keer voor je kindje 1 jaar oud is. Je kindje krijgt dus een flinke aluminium vergiftiging.
Aluminium hecht zich aan vetten in het lichaam. Bij baby’s zit het meeste vet nog in de hersenen en aangezien de bloed-hersen barrière pas gesloten is rond de 2 jaar oud zal aluminium zich in hersenen vast hechten en daar kan het veel schade aanrichten.
Aluminium word gekoppeld aan vele verschillende ziektes.

“Omdat de stof wordt opgeslagen op verschillende plekken zoals in de hersenen, heeft het direct impact op de werking daarvan. Er wordt verondersteld dat het Alzheimer, amyotrofe laterale sclerose en Parkinson in de hand speelt. Daarnaast heeft het invloed op de goede werking van de zenuwbanen, waardoor elektrische signalen worden verstoord. Het kan tintelingen of pijnen veroorzaken, welke onverklaarbaar zijn. Mensen met nierproblemen hebben standaard te hoge concentraties in het bloed en dat wordt middels dialyse en deferoxamine toevoeging gefilterd. Het kan daarnaast leiden tot botontkalking, anemie, problemen met verschillende organen, nerveus zijn, brabbelen en concentratieverlies.” (Bron: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/116701-aluminiuminname-longfibrose-alzheimer-en-zenuwaandoeningen.html)

“Aluminium wordt steeds meer in verband gebracht met neurologische aandoeningen, zoals alzheimer en parkinson, maar ook met borstkanker, auto-immuunziekten, artritis, ADHD en andere ziektebeelden.” (Bron: http://www.efiow.be/artikel/aluminiumvergiftiging-natuurlijke-antidota)

“Omdat aluminium houdende vaccins leiden tot depletie van onder meer fosfor, kunnen deze vaccins op termijn leiden tot celdegeneratie en de ontwikkeling van kanker. Deze uitwerking van aluminium houdende vaccins werd tot nu toe kennelijk altijd over het hoofd gezien. Al sinds de invoering van vaccinaties – en met name van aluminium houdende vaccins – zien we een gestage toename van de incidentie van kanker en degeneratieve aandoeningen.” (bron: http://www.verontrustemoeders.nl/Depletie%20van%20fosfor%20en%20een%20groter%20risico%20op%20celdegeneratie.pdf)

Omdat Aluminium niet in een keer in de bloedbaan komt maar langzaam afgegeven word en dus langzaam opbouwt in de hersenen zullen deze ziektes en symptomen niet meteen duidelijk zijn. Zeker niet binnen 7 dagen na het geven van het vaccin. Het word dus ook niet gekoppeld aan vaccins door oa het RIVM wat toch vreemd is als je de feiten zo duidelijk op een rij hebt.

Op z’n minst moet er hier goed onderzoek naar gedaan worden en tot die tijd moet de veiligheid niet gegarandeerd worden.

Immuniteit na vaccinatie

Na het geven van het vaccin is er een bepaalde hoeveelheid antistoffen in het lichaam welke dan bescherming zou moeten bieden. Bij de meeste vaccins is dit volgens het RIVM rond de 95%. Echter zegt dit helemaal niets over de daadwerkelijke immuniteit.

“We moeten kijken naar noodzakelijkheid. We moeten kijken naar effectiviteit. Effectiviteit betekent niet alleen het stimuleren van een antilichaam in ons systeem. Dat is bijna altijd hoe onderzoeken gedaan worden. Er wordt alleen gekeken naar de hoeveelheid antilichamen dat wordt gestimuleerd in ons systeem nadat we een vaccin hebben geïnjecteerd.. Om echt te weten of een vaccin effectief is moeten we doelbewust de gevaccineerde blootstellen aan het virus en kijken of die ziek wordt. We moeten natuurlijk ook weten of die persoon al van te voren immuun was voor dat specifieke virus of niet. Anders weet je nog niet of de immuniteit door het vaccin kwam of niet. Maar dat soort onderzoeken hebben we niet.” (Bron: https://www.hetnieuwezwangerworden.nl/nieuw-s/162-wat-je-ook-wil-weten-over-vaccinaties )

Naast dat dus het verkeerde getest word is er nog een feit die het RIVM liever niet zegt maar wel te vinden is op hun site of links die zij plaatsen. Namelijk hoe lang je immuniteit hebt. Er word namelijk gezegd dat je kindje levenslang beschermd is tegen de specifieke ziekte. Echter als we naar de (weinig) onderzoeken kijken die gedaan zijn of dit ook werkelijk zo is komt iets totaal anders. Namelijk dat vaccins een bepaalde werkings duur hebben. En dat deze helemaal niet zo lang is als ze denken. Nu verschilt de lengte van werking per persoon omdat dit weer te maken heeft met individuele situaties. Echter zijn er een paar cijfers bekend.

De mazelen bijvoorbeeld word gegeven in de BMR vaccin rond 14 maanden en nogmaals rond 9 jaar. Dit word gedaan omdat ze onderzocht hebben hoeveel kinderen er rond de 8 jaar nog beschermd zijn. Dit lag op 27,5%. Iets meer dan een kwart dus. Dat betekend dat driekwart van de kinderen niet meer beschermd was tegen de mazelen. En dat het vaccin dus maar zo’n 7 jaar werkzaam is. Wat zou betekenen dat als je met 9 jaar nogmaals gevaccineerd word, je rond de 16 jaar niet meer beschermd bent. Toch blijven ze zeggen dat je levenslang beschermd bent. Beetje gek.

Ook andere vaccinaties zijn tussen de 8 en 15 jaar werkzaam. Dit zou dus betekenen dat alle volwassenen (behalve die nogmaals gevaccineerd zijn of de ziekte hebben door gemaakt) niet meer beschermd zijn tegen deze ziektes en dus deze ziektes kunnen verspreiden en krijgen.

Van kudde immuniteit is er dus geen sprake meer.

Twijfels

Als jij net als ik je vragen stelt bij de werkzaamheid van vaccinaties en niet weet of je er wel verstandig aan doet om überhaupt te vaccineren dan raad ik je aan deel 3 te lezen over de ziektes. Angst is een slechte raadgever en beslissingen nemen uit angst is nooit goed!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen artikel te missen!

Daarnaast raad ik het onderstaande filmpje aan van Huisarts Dr. Hans Moolenburg sr. Hij legt de opkomst van vaccins uit en hoe de ziektes ontwikkelde.

Ook onderstaande boeken raad ik van harte aan om meer te lezen over vaccinaties.


Bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1200696/

https://rijksvaccinatieprogramma.nl https://www.hetnieuwezwangerworden.nl/nieuw-s/162-wat-je-ook-wil-weten-over-vaccinaties http://www.verontrustemoeders.nl/Depletie%20van%20fosfor%20en%20een%20groter%20risico%20op%20celdegeneratie.pdf http://www.efiow.be/artikel/aluminiumvergiftiging-natuurlijke-antidota https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/116701-aluminiuminname-longfibrose-alzheimer-en-zenuwaandoeningen.html http://www.post-vaccinaal-syndroom.nl/3840/pvs.aspx http://www.verontrustemoeders.nl/Is%20Aluminum%20the%20New%20Thimerosal.pdf

Over Gerdine Van der Linden

Gerdine moeder van Maria (Juli 2013), Erik (Nov 2015) en Alyssa (mei 2018). Zij is zeer gepassioneerd over natuurlijke geneeswijze en Reiki master. Ook is zij life coach en fanatiek schrijfster. Daarnaast houd ze erg van boeken verslinden en films en series kijken.

3 reacties

  1. Pingback:Vaccineren deel 1: Het Immuunsysteem - Bijna Hippie

  2. Pingback:Vaccineren deel 3: Kinderziektes - Bijna Hippie

  3. Pingback:Vaccineren deel 4: Alternatieven en ondersteuning - Bijna Hippie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *