Vaccineren deel 3: Kinderziektes

Vaccineren deel 3, Kinderziektes - Bijna Hippie

In deel 1 en 2 kon je lezen hoe het immuunsysteem werkt en wat een vaccinatie nu eigenlijk is. In deel 3 gaan we verder over kinderziektes. Want als je twijfels hebt over vaccinaties en zelfs als je dat niet hebt dan vind ik het toch belangrijk dat je ook weet hoe het nu eigenlijk zit met de ziektes waar tegen gevaccineerd word. Want zoals ik al eerder schreef, angst is een slechte raadgever en hoe meer je gaat kijken naar de ziektes hoe meer je er achter komt dat het helemaal niet zo eng is. Laten we beginnen!

Hepatitis B

De eerste vaccinatie die aangeboden word is die van Hep B. Dit is een vrij nieuw vaccin die pas sinds 2011 beschikbaar is. Eigenlijk is Hep B geen kinderziekte. Er zijn dan ook maar weinig kinderen die deze ziekte hebben. Hep B is namelijk alleen overdraagbaar via bloed, via seksueel contact. De enige manier dat kinderen dit dus kunnen krijgen is als ze besmet worden tijdens de bevalling door hun moeder die besmet is, of eventueel een bloedtransfusie uit het buitenland(in Nederland word het bloed goed gecontroleerd). De kans dat je kind besmet word door bloed via een andere manier is zeer klein.

Dit vaccin is dan ook vooral geïntroduceerd omdat er een groep is die wel verhoogd risico loopt. Namelijk drugsgebruikers en sekswerkers. Omdat er een mogelijkheid is dat jou kind in deze doelgroepen terecht komt word hij alvast gevaccineerd hiertegen voor het geval ze dit op latere leeftijd niet meer willen.
Nu weet ik niet hoe het met jullie zit, maar ik ga mijn kind niet vaccineren tegen iets wat mogelijk, misschien ooit gaat gebeuren. Daarnaast is het vaccin vaak al uitgewerkt voor je kind tiener is.

Dus tenzij jijzelf hepatitis B hebt tijdens de zwangerschap en het mogelijk aan je kind kunt geven is het nergens voor nodig. En zelfs dan kun je je afvragen of het vaccin bij de geboorte de juiste keuze is.
Hepatitis B is namelijk prima te behandelen en 99% van de patiënten geneest volledig.

Difterie

Difterie is een bacterie die voor een vernauwing in de luchtpijp en longen veroorzaakt waardoor je kunt stikken. Er was een grote epidemie tijdens de tweede wereldoorlog en dit heeft weer met weerstand te maken. De weerstand van de meeste mensen is minder in zulke tijden omdat voedsel schaars word en er erg veel stress en angst is. Dit tast allemaal het immuunsysteem aan. Echter was er al voor die tijd een goede daling van de aantal meldingen te zien. Al voor het vaccin ooit geïntroduceerd werd was de ziekte al aan het veranderen en aan het verdwijnen. Rond 1960 was deze ziekte vrijwel verdwenen.

De kans op difterie is zeer klein. Het kan eigenlijk gezegd worden dat deze ziekte zeer zeldzaam is en er niet meer tegen gevaccineerd hoeft te worden, hierdoor zal ook de ziekte niet weer terug komen omdat hij al verdween voor het vaccin er was. Daarnaast kan er geen immunisatie plaats vinden door vaccinatie omdat het bij de ziekte niet gaat om antistoffen maar om neutralisatie van de toxines die vrijkomen. Deze toxines veroorzaken de vernauwing en niet de bacterie zelf. De behandeling is vrij simpel en zeer effectief. Een antitoxine word geïnjecteerd en binnen een paar dagen ben je weer beter.

“Omdat de vaccinale bescherming met de tijd vermindert, zou het difterievaccin elke 10 jaar herhaalt moeten worden. Dus we kunnen rustig stellen dat het merendeel van de Nederlandse bevolking onvoldoende (vaccinaal) beschermd is tegen difterie, toch heeft dit geen praktische consequenties en maakt zich er niemand druk om.” (bron)

Tetanus

Bij tetanus hebben we bijna hetzelfde verhaal als bij de difterie. Tetanus is een bacterie die toxines kan veroorzaken en deze kunnen voor verkrampingen, slik klachten en ademhalingsproblemen.
Het tetanus bacterie hebben wij eigenlijk ten alle tijden bij ons. Het zit op onze huid maar ook in onze maag darmstelsel. Deze bacterie is vrij onschuldig en onschadelijk.

“De echte oorzaak van tetanus is niet een ziektekiem, maar vuil en smerigheid. De bacteriën zijn onschadelijk wanneer geplaatst in een chirurgisch schone wond. Tetanus ontstaat wanneer er in een wond vuil wordt vastgehouden in de weefsels. De bacillen circuleren niet in het bloed. Ze blijven op de plaats waar ze binnen kwamen in de wond en produceren toxine.

Als tetanus zich al heeft ontwikkeld, moet er een incisy worden gemaakt om drainage toe te laten zodat de vreemde stoffen afgevoerd kunnen worden. Zodra de wond wordt geleegd en gereinigd, zijn de bacteriën niet in staat om de krachtige toxinen te veroorzaken die als gif in het lichaam werken. Drainage moet worden aangeboden en als dit gedaan is, is er geen gevaar.” (Bron)

Ook bij tetanus geld dat er geen immunisatie plaats kan vinden door een vaccin of het doormaken van de ziekte. Hier tegen vaccineren is dus zinloos, net als bij difterie.
Een goede wondverzorging is de oplossing om deze ziekte te voorkomen.

Kinkhoest

Kinkhoest is een virus dat langdurig hoesten veroorzaakt. Het word ook wel de 100-dagen hoest genoemd. Het hoesten is zeer uitputtend maar is verder niet schadelijk. Het uitputtende kan gevaarlijk zijn bij baby’s onder de 6 maanden. Vooral omdat zij hun lichaam nog niet goed kunnen draaien of kunnen zitten kan dit gevaarlijk worden.

Behandeling voor kinkhoest bestaat niet in de reguliere zorg, maar er is een zeer succesvol effectief middel te verkrijgen vanuit de homeopathie.

Als we gaan kijken naar het aantal meldingen van kinkhoest van de afgelopen 100 jaar zien we hetzelfde als bij de difterie, een plotselinge daling en bijna uitsterven van de ziekte. Dit gebeurde al voor het vaccin werd geïntroduceerd. Sterker nog, na de introductie van het vaccin piekte het aantal meldingen weer flink en er zijn sinds die tijd steeds nieuwe pieken te zien.
Omdat kinkhoest na de eerste 6 maanden en zeker na het eerste jaar tamelijk ongevaarlijk is, is vaccineren na deze leeftijd onnodig. En aangezien het vaccin pas echt werkzaam is (volgens het RIVM) na de derde prik (gegeven met 4 maanden) is je kind maar 2 maanden beschermt.

Als we echter kijken naar het immuunsysteem dan word het kind de eerste 6 maanden beschermt door de antistoffen van de moeder, en bij borstvoeding nog langer. Vaccineren is dus tegen kinkhoest ook tamelijk onnodig.

Daarnaast heeft het kinkhoest virus zich gemuteerd en word het vaccin nog steeds gemaakt met het oude virus. Dit betekend dat het kinkhoest vaccin nauwelijks bescherming bied. Dit is al bekend bij de makers en het RIVM sinds 2005. Ook is de werking van dit vaccin kort en kunnen we stellen dat er niemand meer rondloopt met een immunisatie voor kinkhoest, mits zij deze verkregen hebben door het doormaken van de ziekte zelf. Dit bied namelijk levenslange immunisatie.

*Even een belangrijke mededeling. Het kinkhoest vaccin is nooit getest op veiligheid bij zwangere vrouwen!

Polio

Veel mensen zijn erg bang dat hun kind polio krijgt en ja het is een verschrikkelijke ziekte waar je blijvende verlammingen aan kunt overhouden. Dit was ook de ziekte die mij liet twijfelen of ik maar beter wel kon vaccineren. Daarom ben ik er flink over gaan lezen en uitzoeken en deze bevindingen deel ik graag.

In deze quote word eigenlijk alles gezegd:

“Polio is een virale ziekte die zich in de keel en de darmen ontwikkelt. De aandoening wordt door spreekseldruppeljes, door ontlasting of met uitwerpselen besmet voedsel of door besmet water overgedragen. Slechts zelden, in 0,1% van de gevallen, gaat dit gepaard met neurologische complicaties. Dat verklaart waarom voor de invoering van het poliovaccin het merendeel van de kinderen beschermd was zonder ooit ziekte symptomen gehad te hebben. In zeldzame gevallen dringt het virus in het ruggenmerg door en ontstaan er verlammingen en gevoelsverlies. Na enkele dagen geneest de ziekte weer soms met achterlating van min of meer ernstige verlammingen. In zeldzame gevallen kunnen ook de ademhalingsspieren aangedaan worden en moet iemand levenslang beademd worden. In 5% van de gevallen krijgen kinderen een buikgriep met koorts, hoofdpijn, misselijkheid en braken. De ziekte komt vaker voor bij kinderen waarvan de keelamandelen verwijderd zijn en kan tevens uitgelokt worden door intramusculaire injecties, antiparasitaire medicijnen en het difterie-tetanus-kinkhoest vaccin.” (Bron)

In 95% van de gevallen krijg je polio zonder symptomen maar krijg je wel levenlange immuniteit. Je kunt dus al beschermd zijn tegen deze ziekte zonder dat je het zelf weet.
In 5% van de gevallen krijg je griep klachten.
Polio is een ziekte die eigenlijk alleen voorkomt in het einde van de zomer. Dan krijgen kinderen diarree dat een weekje duurt en daarna is het weer over. Een zomerdiarree noemden ze dit ook wel.

Het is dus zeer zeldzaam om verlammingen te krijgen van polio, en dan is het nog mogelijk dat je hiervan goed herstelt. Er is dus nog een kleinere percentage dat blijvende verlammingen overhoud.
De oplossing om polio te voorkomen is een goed immuunsysteem. De darmen werken het virus doormiddel van diarree uit het lichaam en zo word je niet ziek maar heb je wel immunisatie.

Waar zijn we dus eigenlijk bang voor?

Hib – Pneumokokken – menigokokken C

Deze drie ziektes plaats ik even bij elkaar omdat ze allemaal soort gelijk zijn en ook de effecten zijn soort gelijk.

Deze drie ziektes zijn zeer onschuldig omdat ons immuunsysteem prima met deze ziektes overweg kan. Iedereen heeft ergens in zijn leven deze bacteriën in zijn systeem. Vaak is dit de neus of de keel. Onze algemene en specifieke afweer rekent af met deze bacteriën en creëert gelijk immunisatie voor het leven.
In zeldzame gevallen dringt deze bacterie wel door en mocht deze in de bloedbaan komen dan kan het hersenvliesontsteking, middenoorontsteking of longontsteking veroorzaken. Als deze ontstekingen niet behandeld worden kunnen ze mogelijk fataal worden. Echter is een behandeling vaak zeer effectief en geneest vrijwel iedereen.

Zolang deze bacteriën niet in de bloedbaan komen is het dus onschadelijk. Een goede weerstand is weer de oplossing.
Wel wil ik vermelden dat een simpele manier voor deze bacterie om in je bloedbaan te komen via een vaccin is. Mogelijk zorgt het vaccin dan ook voor meer besmetting en meer risico dan de bacterie in zijn natuurlijke vorm.

Bof

Bij de bof kan ik zeer kort zijn met deze quote:

“Bof is een virale ziekte die de speekselklieren (parotis) aandoet die zich tussen het oor en de kaakhoek bevinden. De zwelling geeft het kind zijn specifieke uiterlijk. De koorts is matig en het kind heeft hoofdpijn, geen honger en na een week zijn de klachten weer verwenen. Maar bij eenderde van de kinderen verloopt de infectie vrijwel zonder symptomen. Bij nog eenderde verloopt de ziekte als een griepje en slechts bij de overige eenderde treden de typische zwellingen van de speekselklieren op. De ziekte wordt overgedragen door speekseldruppeltjes bij het hoesten. De ziekte verloopt niet echt in epidemien en geeft een blijvende immuniteit. Voor de bof vaccinatie was 90% van de volwassen immuun tegen deze ziekte. Ook andere klieren kunnen aangedaan worden, vooral de alvleesklier en zelden, vrijwel uitsluitend bij volwassenen de zaadballen, de eierstokken en borstklieren. Bij volwassenen kan de ziekte vervelend zijn. De angst voor steriliteit bij mannen is niet terecht, zaadbalontsteking (orchitis) is in het algemeen slechts eenzijdig en veroorzaakt nog niet perse het verlies van de functie van de zaadbal. Toch is bijna elke ouder doodsbenauwd voor de bof bij hun jongetjes en wordt dat als argument gebruikt om toch vooral een BMR te geven. Zelfs het RIVM geeft duidelijk op haar site aan dat dit geen reël risico voor jongetjes is.” (bron)

Rode hond

“Rode hond is een goedaardige virus ziekte die kinderen en jong volwassenen treft. Het geeft een beetje koorts, een kenmerkende zwelling van de halsklieren, soms een licht uitslag, duurt slechts enkele dagen en verloopt vaak onopgemerkt. De ziekte wordt overgedragen door kleine speekselbolletjes in de lucht. Er treden zelden complicaties op zoals een lichte gewrichtsontsteking of goedaardige meningitis. Bij volwassenen kunnen ook gewrichtsontstekingen optreden. Het enigste probleem is echter dat de ziekte vrouwen kan treffen in het begin van hun zwangerschap (de eerste vier maanden). De ziekte kan dan oorzaak zijn van een miskraam of cataract (troebele ooglens), gehoorstoornissen, een geestelijke handicap en hartafwijkingen. De immuniteit door de ziekte zelf is levenslang. Vóór de invoering van de vaccinatie was 90% van de volwassenen bevolking blijvend beschermd.” (Bron)

Rode hond is dus alleen gevaarlijk bij zwangerschap in de het eerste trimester. Dit kun je dus voorkomen door kinderen de rode hond te laten doormaken. Dit geeft levenslange immunisatie en zorgt ervoor dat vrouwen tijdens hun zwangerschap niet meer vatbaar zijn.

Mazelen

De mazelen zijn een goedaardige onschuldige kinderziekte die vroeger alleen voorkwam bij kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. Mazelen begint met koorts, een verkoudheid, en een oogontsteking. Aan de binnenkant van de wangen verschijnen witte puntjes en streepjes. Eerst daalt de koorts weer om vervolgens op te lopen tot 40oC. Een vlekkerige, rode uitslag verschijnt dan in het gezicht en achter de oren en vervolgens op het hele lichaam. Het kind heeft last van het licht. Na twee tot drie dagen wordt de uitslag minder, de huis begint te schilferen en de koorts daalt.

Hierna heeft het kind levenslange immunisatie. Voor het invoeren van het vaccin werd besmetting juist aangemoedigd, want dan had je kind het maar gehad. Er was geen angst voor de ziekte en complicaties zijn zeer zeldzaam. De ziekte beschermde tegen het nefrotisch syndroom, een ernstige nierziekte bij kinderen.

Na het invoeren van het vaccin verdween de ziekte een tijdje om vervolgens op te duiken bij volwassen waar de ziekte zwaarder verloopt dan bij kinderen. Ook pas na het invoeren van het vaccin werden pas geboren baby’s besmet waarbij de ziekte gevaarlijk kan zijn.

Bij het doormaken van de mazelen bij de moeder geeft deze voldoende antistoffen aan het kind mee bij de geboorte om dit te voorkomen.

Ook zien we bij het doormaken van de mazelen een verandering op fysiek en mentaal vlak bij het kind. Ze gaan een ontwikkelingssprong door, getriggerd door de mazelen. Ze groeien en kunnen opeens motorisch en cognitief veel meer dan daarvoor.
In de alternatieve geneeswereld is het dan ook zeer belangrijk dat kinderen deze ziekte doormaken.

Conclusie

Zoals je bij alle ziektes kunt lezen is de kans dat je kind ernstig ziek word en zelfs overlijd zeer klein. De ziektes vallen of staan met een goed immuunsysteem.
Mocht je meer willen lezen over de ziektes raad ik je aan vooral erg kritisch te lezen. Zo komt veel informatie die ik gebruikt heb voor dit artikel van het RIVM en de links die zij plaatsen op hun site. Deze staan ook hieronder vermeld.

Het volgende en laatste deel van deze reeks gaat over alternatieven en ondersteuning.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen artikel meer te missen!

Bronnen:

http://www.post-vaccinaal-syndroom.nl/3902/kinderziektes.aspx

https://rijksvaccinatieprogramma.nl/infectieziekten

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/ziekten-het-rijksvaccinatieprogramma/cijfers-context/overzicht

https://www.youtube.com/watch?v=X093a9NxJ-o

Boek: u kunt veel meer dan u denkt – Hans Moolenburgh sr.

Over Gerdine Van der Linden

Gerdine moeder van Maria (Juli 2013), Erik (Nov 2015) en Alyssa (mei 2018). Zij is zeer gepassioneerd over natuurlijke geneeswijze en Reiki master. Ook is zij life coach en fanatiek schrijfster. Daarnaast houd ze erg van boeken verslinden en films en series kijken.

5 reacties

 1. Pingback:Vaccineren deel 2: Het vaccin - Bijna Hippie

 2. Hallo!

  Ik lees met veel interesse jullie informatie! Dank voor het duidelijke overzicht. Nu lees is op een andere site over antigenen en toxines. Bij jullie lees ik dat het geen nut heeft om je daar tegen te vaccineren en op deze site lees ik juist het tegenovergestelde (http://www.microbiologie.info/Antigenen.html). Kunnen jullie mij vertellen waar jullie de info vandaan hebben? Ik ben juist zo blij met onafhankelijke info mbt vaccineren, het is al zo’n dicht woud op internet. Er zijn veel meningen..en jullie heldere info spreekt me aan alleen op dit vlak twijfel ik dan weer.

  • Gerdine Van der Linden

   Hi Bianca,

   Bedankt voor je reactie en je stelt een goede vraag. Ik heb even snel de website bekeken en wat hier staat is dat een vaccin een immunisatie proces start, en dat is nu net wat nooit bewezen is. Sterker nog er word gezegd (door oa het RIVM) dat de ziekteverwekkers in een vaccin geen reactie van het lichaam uitlokken omdat de ziektekiemen dood of verzwakt zijn. Ze vormen geen echte bedreiging voor het lichaam en daarom doet het immuunsysteem er niets mee behalve misschien afvoeren met het algemeen afweersysteem.
   En als je kijkt naar toxines word het erg lastig omdat je van te voren niet kunt zeggen wat voor toxines er worden afgegeven. Dan zou je in theorie je duizenden varianten moeten inspuiten wil het effect hebben, maar zoals ik al zei doet het lichaam niets met verzwakt of dode ziekteverwekkers en dus zal het lichaam ook met deze toxines niets doen. Tenzij je de levende gevaarlijke inspuit, maar ja dan heb je weer kans dat je er ernstig ziek van word.
   Al met al heeft het dus gewoon geen nut. En daarnaast zijn Tetanus en Difterie zeer goed te voorkomen en te behandelen zoals in het artikel staat. Bij de bronnen van dit artikel kan je meer lezen ook over de toxines en als dat niet genoeg is, stuur mij dan even een mail en dan zoek ik meer bronnen voor jou. Als je nog meer vragen hebt dan hoor ik het graag!

 3. Pingback:Vaccineren deel 4: Alternatieven en ondersteuning - Bijna Hippie

 4. Pingback:Help, mijn kind heeft koorts! - Bijna Hippie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *