Verslag, de ouders natuurlijk beurs 2019

Afgelopen zaterdag (15 juni 2019) zijn wij naar de Ouders Natuurlijk Beurs geweest. Deze beurs is een geweldige combinatie tussen een beurs vol kraampjes en een festival met lekker eten, gezellige muziek en activiteiten voor de kinderen (en volwassenen als je wilt ;-)) 

Dit was mijn eerste keer op de zomer editie, vorig jaar zijn we ook naar de winter editie geweest. Die is was kleiner en wat minder festival. De zomer editie is veel meer uitgebreid met meer kramen, meer muziek, meer lezingen en workshops.

Kraampjes

Natuurlijk staat het zowel binnen als buiten vol met kraampjes vol geweldige producten waar je als natuurlijke ouder je hart kunt ophalen. Je vind er dingen als wasbare luiers (en alles wat je erbij nodig hebt), natuurlijke verzorgingsproducten voor het hele gezin, kleding van bijvoorbeeld wol of zijde, alles voor de borstvoeding, houten en duurzaam speelgoed, maar ook geboorte fotograven, doula’s, coaches en veel meer.

Eten

Bij de winter editie was er niet zo veel keus in eten, het was simplistisch Vega of vegan eten zonder te veel keuzes. Dit is prima als je daar van houd, maar ik vond het zelf wat karig.

Bij deze zomer editie was er veel keuze. Gezonde soepen en broodjes, maar ook tosti’s, patat en broodjes falafel. Voor de lekkere trek had je ook nog aardbeien (met chocola of slagroom), smooties en poffertjes. Genoeg keuze dus in zowel gezond als in wat minder gezond 😉 

Ze werkte hier met een muntjes systeem, daar ben ik zelf nooit zo’n fan van. Vind het vooral erg onhandig en daarnaast ga je al snel meer uitgeven dan je normaal zou doen. 1 muntje was 2,50 en een bakje aardbeien was 2 muntjes. Nu leg je twee muntjes een stuk sneller neer dan 5 euro.

Activiteiten

Er waren over de dag een heleboel leuke activiteiten gepland. Nu hadden wij onze kinderen bij onze partners gelaten dus deden we niet mee aan de activiteiten, die vooral gericht waren op de kinderen. Dit waren dingen als Cranio sacraal therapie, waar je baby een behandeling kon ondergaan.
Er was ook voetengymastiek voor kinderen boven de 3 jaar. 

Burgemeester van buiten was er ook weer waar je kon schommelen op grote banden, hutjes kon bouwen, kon knutselen en bv leerde hoe je met een mes om moet gaan.
Je had de workshop ‘de kracht van spel’ waar je op een speelse manier (meer) verbinding krijgt met je kind.

En het wobble veld waar kinderen heerlijk konden spelen met de wobble, en veel meer draai, wiebel en hobbel spellen. 

Genoeg te doen dus!

Lezingen 

De gehele dag waren er lezingen met uiteenlopende onderwerpen. Van zwangerschap en geboorte tot je relatie met je partner en alles over poep.

Zelf zijn we naar verschillende lezingen geweest waar we een apart stukje zullen schrijven.

Ik ging zelf naar ‘de poepdokter, gezond van mond tot kont.’ Dit trok mij omdat ik erg geloof dat poep de eerste indicatie is van jouw gezondheid (en die van je kinderen). En omdat mijn jongste helaas veel last heeft van constipatie en ik daar wel wat tips voor wilde. 

Je leest meer over deze lezing: ‘De poepdokter’ 

De andere lezing waar ik geweest ben heette ‘Omarm de kraamtijd’. Eerst was ik een beetje terughoudend omdat ik dacht, ik heb 3 kinderen, ik weet hoe het is. Maar ik was zeer blij verrast toen Marjan ging vertellen. Ik heb veel gemist en steeds gedacht, ‘dat had ik ook wel gewild.’ 

Lees hier meer over in : ‘Omarm de kraamtijd’

Leuke dingetjes

Er waren nog een paar dingen die mij echt opvielen en ik zeer leuk vond om te zien. Zo waren er verschillende standhouders die een visite kaartje hadden laten drukken op papier met zaadjes erin. Zodat als je het kaartje niet meer gebruikt je deze kunt planten en je er leuke bloemen aan overhoudt. Niet alleen zorgt er voor dat ik nog steeds weet welke bedrijven dit zijn zorgt het natuurlijk ook voor minder vervuiling. Een super leuk idee dus! 

Ook heb ik nog een gratis mini draagconsult gehad. En het grappige is dat ik niet voor mij ging maar voor Lucie die graag wilde passen. Maar ik dacht, als ik er toch ben. Ik heb zelf twee draagzakken en vind dragen fijn maar soms ook erg onpraktisch. Ik vind rugdragen namelijk best eng dus draag altijd op mijn buik.
Glimlachend kwam  Talli achter haar tafeltjes vandaan, ze zag een uitdaging. En ja hoor, ze heeft mij laten ervaren en voelen dat rugdragen best fijn kan zijn. Hier komt dus zeker een echt consult over en natuurlijk zal ik hier ook over schrijven.

Geen beurs meer

Al met al hebben we een geweldige dag gehad, hebben we erg genoten van alle mensen die er rond liepen, de kinderen die speelden en alle kraampjes, lezingen en activiteiten die er waren.

Volgend jaar zal het iets veranderen, ze hebben namelijk besloten om de doelgroep te vergroten en zich niet meer te richten op ouderschap alleen. De ouders natuurlijk beurs zal dus komen te vervallen en veranderd in het ‘Moen festival’. Het festival voor bewust en duurzaam leven. 

Je kunt nog wel alles vinden over natuurlijk ouderschap maar je kunt ook dingen vinden als natuurlijke cosmetica en groene energie.  Daarnaast komt er meer muziek, theater en word het een echt festival. 

We zijn erg benieuwd! Het festival vind plaats op 6 juni 2020. Zien wij je daar?

Over Gerdine

Gerdine moeder van Maria (Juli 2013), Erik (Nov 2015) en Alyssa (mei 2018). Zij is zeer gepassioneerd over natuurlijke geneeswijze en Reiki master. Ook is zij life coach en fanatiek schrijfster. Daarnaast houd ze erg van boeken verslinden en films en series kijken.

2 reacties

  1. Pingback:Verslag: Omarm de kraamtijd - Bijna Hippie

  2. Pingback:Verslag: De poepdokter, gezond van mond tot kont - Bijna Hippie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *