By Lucie

november 18, 2023


gezond, gezond eten, gezond opgroeien, gezonde voeding, kinderen, natuurvolkeren, recepten, Suikervrij

0 comments

In het drukke dagelijkse leven, te midden van verplichtingen, werk en school, kan gezonde voeding soms een bijzaak lijken. Maar wat als ik je vertel dat voeding een cruciale rol speelt in het welzijn van onze kinderen? Misschien is het niet iets nieuws voor je, maar soms verdwijnt dat naar de achtergrond wanneer je het druk hebt. En dan kunnen er vaker dan je lief is ongezonde dingen op het menu van je gezin komen te staan. Laten we de wereld van voeding vanuit een natuurlijk perspectief bekijken, en de visie van Weston A. Price verkennen.

De natuurlijke weg naar gezonde kinderen

Kinderen, met hun ontembare energie en eindeloze nieuwsgierigheid, verdienen de beste start in het leven. En dat begint met voeding. Maar laten we wel wezen, gezond eten voor kinderen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het draait allemaal om het terugkeren naar de basis, naar wat de natuur ons heeft gegeven.

Wat zouden de natuurgemeenschappen doen?

Laten we eens denken aan de inheemse culturen en oude stammen die nog steeds de wijsheid van hun voorouders volgen. Ze begrijpen het belang van voeding als bouwsteen voor een gezond leven. Dit is waar de visie van Weston A. Price erbij komt. Deze tandarts en voedingsonderzoeker bestudeerde traditionele volkeren over de hele wereld. Wat ontdekte hij? Dat hun traditionele voedingspatronen de sleutel waren tot sterkte, veerkracht en gezondheid.

De magie van volwaardige en gezonde voeding

Price benadrukte het belang van voedingsstoffen die voorkomen in onbewerkte, volwaardige voeding. Denk aan grasgevoerd vlees, biologische groenten en fruit, volle granen en zuivelproducten van gezonde dieren. Deze voedingsmiddelen zitten boordevol essentiële vitamines en mineralen die kinderen nodig hebben voor een gezonde groei.

Dus, wat kunnen we leren van Price’s inzichten?

We kunnen leren dat het teruggaan naar de basis van voeding de sleutel is tot het bevorderen van de gezondheid van onze kinderen. Het betekent het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen, suikers en kunstmatige ingrediënten. In plaats daarvan kunnen we kiezen voor voedzame, volwaardige voeding die ons lichaam herkent en waardeert.

Praktische stappen voor gezonde kinderen

Nu je begrijpt hoe voeding de gezondheid van je kinderen kan beïnvloeden, laten we eens kijken naar enkele praktische stappen die je kunt nemen:

  1. Biologische groenten en fruit: Kies voor biologische opties om de blootstelling aan pesticiden te verminderen. Laat je kinderen betrokken raken bij het kiezen en bereiden van hun maaltijden met kleurrijke groenten en fruit.
  2. Grasgevoerd vlees: Wanneer mogelijk, kies voor gras gevoerd vlees boven industrieel geproduceerd vlees. Het is rijker aan voedingsstoffen en smaak.
  3. Geweekte granen: Ruil geraffineerde granen in voor geweekte volkorenopties. Laat hiervoor je granen eerst een nachtje staan in water met een eetlepel spelt- of roggemeel en een tl kefir of citroensap en spoel ze daarna af. Wil je ze extra gezond maken? Fermenteer de granen dan voor je ze eet, dan heb je er extra veel voordeel van.
  4. Gezonde snacks: Bereid gezonde snacks voor, zoals noten, yoghurt en gesneden groenten. Vermijd snacks en frisdranken met suiker.
  5. Water als hoofddrank: Moedig je kinderen aan om water te drinken in plaats van suikerhoudende dranken. Voeg eventueel wat schijfjes citroen of komkommer toe voor smaak.
  6. Koken met liefde: Betrek je kinderen bij het koken en laat ze zien hoe ze gezonde maaltijden kunnen bereiden. Dit kan een leuke en leerzame ervaring zijn.
  7. Evenwicht en variatie: Zorg voor een gebalanceerd dieet met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Hierdoor krijgen kinderen alle benodigde voedingsstoffen binnen.

Op weg naar gezonde toekomstige generaties

De visie van Weston A. Price leert ons dus dat voeding de basis vormt voor gezonde kinderen. Het is een reis terug naar de natuur, naar wat goed is voor ons lichaam en onze geest. Het is de basis om gezonde toekomstige generaties te creëren, vol vitaliteit en levenslust. Het begint allemaal met wat we op ons bord leggen.

Eet gezond, leef natuurlijk, en zie hoe je kinderen opbloeien.

Hiermee hoop ik dat je inspiratie hebt opgedaan om de kracht van voeding te omarmen voor de gezondheid van je kinderen. Vergeet niet om altijd te genieten van dit avontuur van natuurlijke voeding en de positieve impact ervan op de groei en ontwikkeling van je kinderen.

Zwangerschapsjeuk, zo kom je er vanaf!
Help, mijn kind heeft koorts!
5 mythes over baby’s die je blijft horen!

Gerelateerde artikelen:

About the author

Een van de oprichters van BijnaHippie.nl.
Lucie is gepassioneerd over gif-vrij leven, duurzaamheid, natuurlijk ouderschap en minimaliseren. Ze is sinds februari 2017 de trotse moeder van een zoon en sinds oktober 2020 van een dochter.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download de gratis checklist met 10 natuurlijke geneesmiddelen voor jouw gezin.

>