By Gerdine

januari 31, 2018


DIY, jeuk, magnesium, Zwangerschap, zwangerschapsjeuk

0 comments

Jeuk, niet altijd onschuldig!

Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje kreeg ik enorme jeuk aan mijn onderbenen. Het werd zelfs zo erg dat ik niet meer kon slapen, overdag mij niet meer kon concentreren en mijn benen lagen open van het krabben.

Al snel struinde ik het internet af naar oplossingen. Daar las ik dat zwangerschapsjeuk een teken kan zijn voor ernstige problemen. Daarom heb ik eerst mijn verloskundige geraadpleegd. Dit is dus altijd raadzaam! Het kan levens redden.

Het advies.

Maar bij mij bleek het gewoon jeuk te zijn en ik kreeg het advies om mentholgel te gebruiken. Zo gezegd zo gedaan. Dat werkte voor geen meter. Het gaf geen enkele verlichting en mijn wanhoop werd groter. Ander advies kwam eigenlijk neer op, ‘leer er maar mee leven’. Na de bevalling zal het verdwijnen. Maar dat zou nog weken duren!

Ik ging weer terug het internet op, er moest toch een oplossing zijn! Uiteindelijk kreeg ik eindelijk het verlossende woord.

Ja er is een oplossing! 

Andere zwangere vrouwen hadden hier ook last van en hadden hetzelfde probleem als ik, niets werkte.

Toen kwam de ultieme tip, magnesium olie! De jeuk kan namelijk een symptoom zijn dat je hier een te kort van hebt.

Zelf maken.

Na wat verder zoeken en lezen over magnesium olie vond ik een heel makkelijk recept om het zelf te maken.

  • 250 ml water, neem gedestilleerd of gefilterd!
  • 1 kopje Magnesium vlokken (magnesiumchloride) (te verkrijgen bij een gezondheidswinkel)
  • 1 fles met verstuiver
  1. Breng het water aan de kook.
  2. Doe de magnesiumvlokken in een maatbeker (geen plastic) en doe giet het kokende water er overheen.
  3. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet vervolgens in de spuitfles.

Zo simpel is het!

Natuurlijk kun je ook kant en klare olie in een gezondheidswinkel kopen. Net wat jouw voorkeur heeft.

Verlichting!

Toen ik de olie op mijn benen spoot begon het meteen te prikkelen. Dit is een teken dat je echt een te kort hebt. Let op: niet op open wonden spuiten!

De jeuk was niet gelijk weg maar werd wel minder. Na nog een paar keer aanbrengen verdeeld over de dag was de jeuk volledig verdwenen.

Eindelijk verlichting!

Nu ik dit geheim ontdekt heb wil ik het met iedereen delen!

Heb jij ook ontzettende jeuk en helpen alle andere middeltjes niet? Probeer dan eens magnesium olie! Dit kan sowieso geen kwaad tijdens de zwangerschap, aangezien het een belangrijke bouwstof is waar je al snel te kort aan hebt!

 

Heb jij het geprobeerd? Werkte het bij jou ook zo goed? Laat een reactie achter hieronder!

Zwangerschapsjeuk, zo kom je er vanaf!
Help, mijn kind heeft koorts!
5 mythes over baby’s die je blijft horen!

Gerelateerde artikelen:

Gerdine

About the author

Gerdine moeder van Maria (Juli 2013), Erik (Nov 2015) en Alyssa (mei 2018). Zij is zeer gepassioneerd over natuurlijke geneeswijze en Reiki master. Ook is zij life coach en fanatiek schrijfster. Daarnaast houd ze erg van boeken verslinden en films en series kijken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download de gratis checklist met 10 natuurlijke geneesmiddelen voor jouw gezin.

>