By Gerdine

februari 15, 2018


appel, dippen, gezonde snack, Snack, zelfstandigheid

0 comments

 

Vind jij het ook zo lastig om je kind een gezond tussendoortje te geven waar ze echt enthousiast van worden? Probeer dan deze heerlijke appel met dip!

Fruit snack?

Mijn kinderen zijn gek op fruit, mede door onze regel, voor 1 jaar geen suiker. Dit zorgde er voor dat ze als snack of tussendoortje alleen gezonde dingen kregen zoals fruit. Bananen, appels, peren, mandarijnen, aardbeien, bessen en nog veel meer. Alles gaat er in als zoete koek. Maar ook zij willen wel eens iets extra’s. Om dit toch gezond te houden maar met een beetje extra doen wij aan dippen.

 

Dippen

Eigenlijk is het heel simpel. Je snijdt fruit of groente in handige langwerpige stukken waar je goed mee kunt dippen. En die geef je samen met dips. Wat je als dip kiest is geheel aan jou. Je kunt hier best creatief mee zijn. Hier zijn de favoriete pindakaas, yoghurt en als ongezonde chocoladepasta.

Maar denk ook eens aan hummus, notenpasta’s zoals amandel of cashewnoten. Of zelfs zaden pasta’s zoals zonnebloempitpasta.

Maak het zo gezond of ongezond als je zelf wilt.

 

Samen klaarmaken

Deze snack is ideaal om samen te maken met je kind. Van de dips in bakjes doen tot het snijden van het fruit. Zelfstandigheid kun je al vroeg bij brengen. Met een bot mes kan een kind van 2 al zijn eigen banaan snijden. Of mee helpen een appelsnijder door de appel heen te duwen. Je zult zien dat ze al veel zelf kunnen en steeds meer leren en kunnen.

Op een jonge leeftijd al kennis te maken met messen en dergelijke zorgt juist voor meer veiligheid. Ze leren meteen hoe ze het wel moeten doen en wat eventueel gevaarlijk is. En ze vinden het geweldig. Een win win situatie dus!

 

Lekker dippen! 

Hier genieten de kindjes van een lekkere snack. Wat is het favoriete snack van jou kind? Laat het weten in de reacties!

Zwangerschapsjeuk, zo kom je er vanaf!
Help, mijn kind heeft koorts!
5 mythes over baby’s die je blijft horen!

Gerelateerde artikelen:

Gerdine

About the author

Gerdine moeder van Maria (Juli 2013), Erik (Nov 2015) en Alyssa (mei 2018). Zij is zeer gepassioneerd over natuurlijke geneeswijze en Reiki master. Ook is zij life coach en fanatiek schrijfster. Daarnaast houd ze erg van boeken verslinden en films en series kijken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download de gratis checklist met 10 natuurlijke geneesmiddelen voor jouw gezin.

>