By Gerdine

februari 11, 2018


0 comments

Afgelopen vrijdag had mijn man de auto mee omdat zijn eigen vervoer kapot was. Dit zorgde er dus voor dat ik niet met mijn dochter naar zwemles kon (dit is te ver om te fietsen). En toen moest ik het goed maken met haar.

Gelukkig houd zij erg van lekkers en van bakken. Nu moesten we alleen iets verzinnen om te maken. De keuze viel op appel havermout muffins.

Suikervrij.

Wij eten het liefste zo suikervrij mogelijk. Ik ben van mening dat zeker kinderen geen geraffineerde suiker nodig hebben en dat het zelfs erg schadelijk kan zijn. Onze tussendoortjes bevatten dus het liefste geen suiker of andere geraffineerde zoetstoffen. Dingen als stevia, sorbitol en dergelijke zijn misschien zonder calorieën maar je lijf denkt nog steeds dat er suiker binnen komt omdat het zo zoet is. Hij gaat dus insuline aanmaken, wat helemaal niet nodig is en dan krijg je een snelle dip en ga je uiteindelijk meer eten. Ook vergroot dit de kans op diabetes.

Wat voor suikers zijn dan wel oke? Nou dit verschilt enorm aan wie je het vraagt. Wij eten hier het liefste hele vruchten, dadels, rozijnen en dergelijke. Als je de gehele vrucht gebruikt krijg je wel de suikers binnen maar door oa de vezels kan je lichaam hier veel beter mee omgaan dan met alleen de suiker.

Het bakken

Het recept is erg simpel en het is erg leuk om met je kinderen te bakken. Ze kunnen al een hoop zelf doen en dit geeft ze veel zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Mijn dochter is gek op bakken en kan nu op haar 4e al zelf een simpele cake bakken. Al moet mama nog wel even helpen met zware dingen tillen en de oven.

Bijna al deze ingrediënten gaan in de blender, dus ook hier heeft ze wat hulp bij nodig. Maar ze kan wel alles afwegen en in de blender gooien.

Het recept

Zoals ik al zei is het een heel makkelijk recept en je kind kan ook het afwegen gemakkelijk zelf doen. Ik heb dit recept online gevonden maar kan hem helaas niet terug vinden om de bron te vermelden. Mocht je deze hebben dan hoor ik het graag!

Je hebt nodig:

  • 150 ml melk
  • 150 gram havermout
  • 3 handjes rozijnen (4 of 5 handjes voor kleine kinderen)
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 appels
  • 1 handje amandelen

Gooi alles behalve de appels en amandelen in de blender en mix het tot een glad beslag.

Snij de appels en amandelen in stukjes en roer deze door het beslag.

Vul je cupcake vormpjes. Let op, dit beslag rijst niet, dus doe ze goed vol!

Plaats ze in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak ze ongeveer 15 minuten. Bij mij waren ze nog niet helemaal gaar en heb ik ze nog 5 minuten in een warme oven laten staan. Even goed kijken dus.

Laat de muffins afkoelen op een rooster anders blijven ze nat op de bodem.

En nu? Genieten maar!  Wat vind jij van het recept? Laat het weten in de reacties hieronder!

Zwangerschapsjeuk, zo kom je er vanaf!
Help, mijn kind heeft koorts!
5 mythes over baby’s die je blijft horen!

Gerelateerde artikelen:

Gerdine

About the author

Gerdine moeder van Maria (Juli 2013), Erik (Nov 2015) en Alyssa (mei 2018). Zij is zeer gepassioneerd over natuurlijke geneeswijze en Reiki master. Ook is zij life coach en fanatiek schrijfster. Daarnaast houd ze erg van boeken verslinden en films en series kijken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download de gratis checklist met 10 natuurlijke geneesmiddelen voor jouw gezin.

>