By Lucie

maart 18, 2020


corona, gezond, havermout, koekjes, koffie, lunchen, ontbijten, pandemie, recept, recepten, scholen dicht, snacken, Suikervrij, thee, thuisblijfmoeder, tussendoortje, ziek thuis

1 comments

Mag ik nog een koekje? Ja hoor natuurlijk!
Net als met de kwarktaart van gisteren, kun je met deze koekjes ontbijten. En ze zijn zo klaar, wat heel goed uit kan komen als je net als ik weer eens te laat was met brood bakken en het vergeten bent te kopen. (Of, wat ook heel waarschijnlijk is nu, het uitverkocht blijkt te zijn.) Verder kan je kind bij eigenlijk alle stappen, op die van de oven na, wel helpen.

Eigenlijk gebruik ik zelf nooit een recept om deze havermoutkoekjes te maken en doe ik gewoon op gevoel de ingrediënten bij elkaar. Maar omdat ik snap dat een richtlijn wel handig is heb ik toch mijn best gedaan om een hoeveelheid te schatten van de verschillende ingredienten.

Met het beslag zou je trouwens ook kleine pannenkoekjes kunnen bakken, eventueel kun je dan een klein scheutje melk er door doen om het wat vloeibaarder te maken.

Ingrediënten:

– 120 gram havervlokken

– 1 banaan

– 1 ei

– Optioneel naar smaak: rozijnen, in kleine stukjes gesneden appel, ongezouten noten, ander gedroogd fruit, geraspte kokos, kaneel

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor op 180 graden

– Prak de banaan tot puree met een vork of pureer hem met een keukenmachine, blender of staafmixer.

– Doe het ei bij de banaan in de beslagkom en roer even door met een lepel.

– Roer de havermout erdoor. Als het beslag te vochtig is kun je er nog wat meer bij doen op gevoel. Het moet nog wel aan elkaar blijven plakken.

– Doe dan de optionele ingrediënten erbij naar smaak. Zelf maak ik ze vrijwel altijd met een handje rozijnen.

– Maak dan op een met bakpapier bekleedde bakplaat kleine hoopjes van het deeg en druk ze een beetje plat zodat ze allemaal ongeveer even groot en dik zijn.

– Zet de bakplaat dan in de oven voor 15 tot 20 minuten.

– Ze zijn nog zacht wanneer ze warm zijn maar als ze afgekoeld zijn zullen ze steviger worden.

Nog wat tips:

– Weeg de ingrediënten van te voren af en doe ze in aparte schaaltjes zodat je kind het bij elkaar kan doen. Wanneer je kind oud genoeg is kun je het hem natuurlijk ook zelf laten afwegen.

– Ik heb het recept zo omschreven dat je dit met ieder kind wel kunt doen. Maar je kent je eigen kind natuurlijk het beste en zult er misschien voor kiezen om je kind meer of minder dan beschreven in de stappen te laten uitvoeren.

– Wanneer je meerdere kinderen hebt kun je ze natuurlijk om en om laten helpen.

Eet smakelijk!

Klik hier voor de andere recepten van deze week!

Zwangerschapsjeuk, zo kom je er vanaf!
Help, mijn kind heeft koorts!
5 mythes over baby’s die je blijft horen!

Gerelateerde artikelen:

About the author

Een van de oprichters van BijnaHippie.nl.
Lucie is gepassioneerd over gif-vrij leven, duurzaamheid, natuurlijk ouderschap en minimaliseren. Ze is sinds februari 2017 de trotse moeder van een zoon en sinds oktober 2020 van een dochter.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download de gratis checklist met 10 natuurlijke geneesmiddelen voor jouw gezin.

>