By Lucie

maart 15, 2020


6 comments

De hele week thuis met je kind, wat kun je doen? Week 1 - Recepten

De aankomende weken worden voor veel mensen een uitdaging nu bekend is geworden dat de scholen dicht gaan.
Voor kinderen kan het lastig zijn om zo’n lange periode niet op school te zijn, vriendjes niet te zien en lesstof te missen. En voor (werkende en thuisblijf-) ouders zal het enorm aanpassen zijn om de hele dag thuis te zijn met de kinderen. Je voelt je misschien ook wel onzeker over waar je nu wel en niet veilig heen kunt gaan (en over wat er uberhaubt nog open is) met je kroost tijdens deze onderbreking van jullie normale leven.

We willen graag helpen! Dit is wat we gaan doen:

Deze week zetten we iedere dag een heerlijk kook of bak recept voor jullie klaar. Kinderen vinden het vaak geweldig om te helpen in de keuken en met deze recepten kunnen jullie gezellig samen aan de slag.

Volgende week zetten we iedere dag een tutorial op ons blog voor een knutselactiviteit om te doen samen met je kinderen. Je krijgt in de loop van deze week een boodschappenlijst voor de benodigde materialen (met linkjes zodat je de deur niet uit hoeft maar alles gewoon bij bol.com kunt bestellen). Zo heb je alles op voorraad en kun je de hele week met ons mee doen.

We hopen hiermee ouders, grootouders, oppas en andere verzorgers van kinderen te ondersteunen en inspireren om toch leuke dingen te doen met de kinderen en iedereen iets te geven om elke dag naar uit te kijken. Een extra voordeel is dat koken en creatief bezig zijn therapeutisch en rustgevend werkt, wat best handig kan zijn als je kind of jij zich overweldigd voelt door de plotselinge veranderingen om ons heen.

Deze week hebben we 5 recepten voor jullie.

We hebben de recepten voor deze week thuiszitten (volgens onze onze kijk op voeding) zo gezond en lekker mogelijk gemaakt. Dit wil zeggen dat we recepten zonder toegevoegde geraffineerde suiker en met zo veel mogelijk pure ingrediënten hebben uitgekozen.
(En we hebben ervoor gezorgd geen ingrediënten te gebruiken waar mogelijk een tekort aan is ontstaan in de supermarkten deze week. ;))

De recepten die we deze week gaan maken zijn:

Maandag: Appelflappen

Dinsdag: Kwarktaart

Woensdag: Havermout koekjes

Donderdag: Muffins

Vrijdag: Pizza


Volg ons op Facebook om geen van de recepten of activiteiten te missen.

Heb jij nog een lekker recept om deze week te maken met je kinderen die je kunt delen met ons en andere ouders? Deel hem dan met ons via de mail of plaats hem in de reacties hieronder of op onze Facebook pagina!

Zwangerschapsjeuk, zo kom je er vanaf!
Help, mijn kind heeft koorts!
5 mythes over baby’s die je blijft horen!

Gerelateerde artikelen:

About the author

Een van de oprichters van BijnaHippie.nl.
Lucie is gepassioneerd over gif-vrij leven, duurzaamheid, natuurlijk ouderschap en minimaliseren. Ze is sinds februari 2017 de trotse moeder van een zoon en sinds oktober 2020 van een dochter.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download de gratis checklist met 10 natuurlijke geneesmiddelen voor jouw gezin.

    >