By Lucie

maart 17, 2020


corona, gezond, kwark, lunchen, ontbijten, pandemie, recept, recepten, scholen dicht, Suikervrij, thuisblijfmoeder, tussendoortje, ziek thuis

1 comments

Het allergrootste voordeel van deze kwarktaart is dat hij als ontbijt gegeten kan worden. En wie wordt er nu niet blij van ontbijten met taart? Maar ook bij de koffie, thee of op een verjaardag smaakt deze taart heerlijk. Enorm veelzijdig dus en ook nog eens makkelijk met je kinderen samen te maken. Daarom mag hij deze week zeker niet missen in het lijstje met recepten.

Ik heb voor dit recept een springvorm van 24 cm gebruikt. Zelf vind ik de taart mooier worden wanneer je een dubbele hoeveelheid van de kwarklaag maakt maar dan moet je hem iets langer in de koelkast laten staan.

Ingrediënten voor de bodem:

– 100 gram havervlokken

– 40 gram walnoten

– 3 eetlepels honing

– 2 a 3 eetlepels (gesmolten) kokosolie

– snufje zout

Ingredienten voor de kwark laag:

– 500 gram volle kwark

– 200 gram (diepvries) bosvruchten

– 6 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:

– Maal de gepelde walnoten met een keukenmachine of blender.

– Maak het havermoutdeeg door de havermout, walnoten, honing, kokosolie en het zout met elkaar te mengen in een keukenmachine of laat je kind het goed door elkaar roeren met een lepel. Zet het mengsel heel even in de koelkast (15-30 minuten) om af te laten koelen en steviger te maken.

– Verwarm de oven voor op 180 graden

– Verdeel het mengsel over de springvorm en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel.

– Zet de bodem voor 15 minuten in de oven en laat hem daarna goed afkoelen zodat hij stevig wordt.

– Laat de gelatine blaadjes 5 minuten in een schaaltje water weken.

– Verwarm de bosvruchten in een pannetje

– Pureer de bosvruchten met de staafmixer.

– Doe de gelatine blaadjes bij de warme bosvruchtenpuree.

– Doe dan de bosvruchtenpuree met de kwark in een mengkom en roer het met een lepel tot een mooi geheel.

– Schenk dan het mengsel in de springvorm over de bodem en laat het ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

– Garneer de taart eventueel nog met wat bosvruchten

Nog wat tips:

– Weeg de ingrediënten van te voren af en doe ze in aparte schaaltjes zodat je kind het bij elkaar kan doen. Wanneer je kind oud genoeg is kun je het hem natuurlijk ook zelf laten afwegen.

– Ik heb het recept zo omschreven dat je dit met ieder kind wel kunt doen. Maar je kent je eigen kind natuurlijk het beste en zult er misschien voor kiezen om je kind meer of minder dan beschreven in de stappen te laten uitvoeren.

– Wanneer je meerdere kinderen hebt kun je ze natuurlijk om en om laten helpen.

Eet smakelijk!

Klik hier voor de andere recepten van deze week!

Zwangerschapsjeuk, zo kom je er vanaf!
Help, mijn kind heeft koorts!
5 mythes over baby’s die je blijft horen!

Gerelateerde artikelen:

About the author

Een van de oprichters van BijnaHippie.nl.
Lucie is gepassioneerd over gif-vrij leven, duurzaamheid, natuurlijk ouderschap en minimaliseren. Ze is sinds februari 2017 de trotse moeder van een zoon en sinds oktober 2020 van een dochter.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download de gratis checklist met 10 natuurlijke geneesmiddelen voor jouw gezin.

>