Ja ja, weer appel, maar ik ben gek op appel in mijn baksels. Appeltaart, appelcake, appelmuffins enzovoort. En aangezien ik suiker zoveel mogelijk vermijd maar wel enorme trek had in cake ging ik maar weer op zoek naar een recept. Er staan ontzettend veel recepten online en ik wist niet goed welke ik moest kiezen. Maar ik irriteerde mij wel aan de ‘suikervrije’ vervanging. Honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker.. Hallo, suiker! Dus niet suikervrij! Uiteindelijk besloot ik maar gewoon wat te proberen. Ik nam het standaard cake recept en probeerde gewoon wat.
En hallo, lekker! Het smaakt gewoon naar appeltaart! Echt super lekker, erg zoet en geraffineerde suikervrij. Er zitten alleen natuurlijke suikers in, maar omdat het in zijn natuurlijke vorm komt met vezels en dergelijke zorgt het dus niet voor een grote wisseling van je bloedsuikerspiegel.
Nou daar komt het recept!
200 gram speltmeel (volkoren!)
200 gram appelmoes (wel suikervrij dan natuurlijk!)
2 grote appels
2 handjes rozijnen (naar smaak, ik hou van veel rozijnen)
Eetlepel speculaaskruiden (ook dit is bij mij veel 😛 Ik hou er van)
3 eieren
Snij de appel in stukjes, week je rozijnen in lauw water.
Dan alle ingrediënten mixen, het is een erg nat beslag!
In de oven (175c) voor 30 a 45 minuten. Gebruik een sateprikker om te kijken of hij goed is.
Als je hem eruit haalt, laat even afkoelen in het blik maar zodra hij wat afgekoeld is haal hem uit het blik en plaats hem op een rooster. Omdat het zo’n nat beslag is blijft hij ook erg nat in het bakblik. Als je hem er niet uit haalt word hij erg zompig aan de bodem en krijg je hem niet goed eruit of gesneden.
En eet smakelijk!
Echt, ik vind hem zo goed gelukt! Ik hoop dat jullie er ook van genieten. Mijn kinderen zijn er ook verzot op en het is zo heerlijk dat hij verantwoord is!
Fijne dag!