Iets minder gezond maar nog steeds super lekker zijn deze chocolade muffins. Als je ze helemaal suikervrij wilt maken kun je natuurlijk suikervrije chocola gebruiken, of de chocola weg laten en een snufje cacao extra toevoegen.
Om deze muffins te maken heb je een muffin bakblik nodig, 12 muffin vormpjes, een staafmixer en een garde. En dan uiteraard ook nog een beslagkom en een lepel.
Ingrediënten:
– 150 gram amandelmeel
– 2 bananen
– 2 eieren
– 3 grote dadels
– 100 ml melk
– 30 gram cacao
– 50 gr pure chocolade
– 2 tl bakpoeder
– 30 ml gesmolten kokosolie
– snufje zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Pureer de banaan samen met de dadels (zonder pit natuurlijk) glad met een staafmixer.
– Klop dan met de garde 1 voor 1 de eieren er door.
– Voeg dan het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout toe en roer het even door.
– Doe dan de olie en melk erbij en roer het met een lepel of eventueel met een mixer tot een glad beslag.
– Hak dan de chocola in stukjes met een mes of in de keukenmachine en schep dit door het beslag.
– Verdeel het beslag met 2 lepels over de muffin vormpjes.
– Zet ze dan voor 30 minuten in de oven.
– Controleer of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken, als deze er zonder nat deeg uit komt zijn ze gaar.
Nog wat tips:
– Weeg de ingrediënten van te voren af en doe ze in aparte schaaltjes zodat je kind het bij elkaar kan doen. Wanneer je kind oud genoeg is kun je het hem natuurlijk ook zelf laten afwegen.
– Ik heb het recept zo omschreven dat je dit met ieder kind wel kunt doen. Maar je kent je eigen kind natuurlijk het beste en zult er misschien voor kiezen om je kind meer of minder dan beschreven in de stappen te laten uitvoeren.
– Wanneer je meerdere kinderen hebt kun je ze natuurlijk om en om laten helpen.
[…] Donderdag: Muffins […]