By Gerdine

juni 10, 2018


begeleiding, borstvoeding, grote borsten, kraamhulp, kraamweek, Kraamzorg, Nova familia, review, Saskia zorgt

1 comments

*voor deze review ontvang ik geen enkele compensatie

Toen in geen klik had met de kraamzorg die ik in eerste instantie had benaderd moest ik hals over kop met 30 weken zwangerschap op zoek naar een nieuwe kraamzorg. Ik had wat rond gevraagd en kreeg Saskia zorgt(nu Nova familia) aangeraden. Snel nam in contact op en wat een geluk, ze had nog een plekje! Meteen een intake gesprek ingepland en de klik zat zeker goed.

Met 38 weken beviel ik van mijn prachtige dochter Alyssa. En begon onze kraamweek. Saskia kwam langs en gelukkig was de klik er nog steeds.

De klik

Net als mijn man en ik heeft Saskia een heerlijke no nonsense houding maar zeker ook in voor een grapje. We konden het meteen goed vinden en we spraken af wat we precies verwachtte van elkaar. 

Mijn man zou het huishouden op zich nemen en Saskia hoefde zich vooral te richten op hulp bij de borstvoeding. Natuurlijk verzorgde ze Alyssa ook en zorgde ervoor dat ik voldoende rust nam en goed at. 

Ik blijf het gek vinden dat iemand mijn eten klaar maakt maar toch is het ook wel lekker!

Borstvoeding

Bij mijn eerste twee kindjes is helaas de borstvoeding niet gelukt. Ondanks dat we toen hulp uit verschillende hoeken hebben gekregen lukte het niet. Bij mijn eerste dochter kwam dit omdat zij een extreem kort tongriempje had die maar niet herkend werd. Uiteindelijk met 5 maanden is deze gekliefd en kon zij normaal drinken. Want zelfs uit de fles kon zij niet goed drinken. Bij haar heb ik 8 weken gekolfd maar toen brak het mij zo op dat ik de keuze maakte om toch te stoppen.

Bij mijn zoon ging het in het begin goed maar kreeg ik hele erge pijn in mijn rug. Niemand kon er achter komen waarom dit kwam en werd het ondragelijk om nog door te gaan.

Bij Alyssa ging ik er dus eigenlijk een beetje vanuit dat het weer niet zou lukken maar ik was vastberaden om haar in ieder geval de belangrijkste melk (collustrum) aan haar te geven. 

Saskia kwam dag twee bij ons, de eerste lag ik nog in het ziekenhuis, en zag meteen dat normale tips niet zouden helpen. Ik heb namelijk grote borsten. 

Het eerste wat ze zei was, ‘jij hebt de zwaartekracht tegen, dus we moeten je borsten helpen.’ 

Dit was al een eyeopener. Want het is zeker waar. Mijn borsten zijn groot en zwaar en zo’n klein baby’tje kan die helemaal niet goed vasthouden als ze zo hangen. Dus met een simpel opgerold spuugdoekje onder mijn borst ging het opeens veel beter.

Oefenen oefenen oefenen

Ook aanhappen ging niet geweldig en dit moesten wij dan ook goed oefenen. Met resultaat dat ik al snel kloven had. Zeer pijnlijk en best demotiverend. 

Ik had al snel het gevoel van falen en dat ik weer niet lang kon voeden. Saskia echter gaf niet op en hielp mij met aanleggen. En voor het eerst deed voeden geen pijn. Iets wat mij tot tranen roerde, want dat had ik nooit gedacht!

Maar ja, Saskia kan niet altijd helpen met aanleggen dus oefenen weer! Gelukkig komen baby’s in het begin erg vaak om te voeden dus genoeg momenten om te oefenen. Elke keer gaat het weer een beetje beter. Het is soms wat lastig en frustrerend (vooral ’s nachts) maar we zetten door. We zijn nu anderhalve week verder en het gaat zeker veel beter.

We hebben verschillende hulpmiddelen zoals het rolletje, voedingskussen en soms een tepelhoedje die we inzetten om het te laten slagen en de pijn weg te nemen.

Dankbaarheid

We zijn er dus nog zeker niet maar ik ben Saskia eeuwig dankbaar voor haar hulp. Voor de tips en trucjes die ze gegeven heeft die zelfs lactatiekundige niet wisten. We gaan zeker voor lang voeden maar zelfs als het niet lukt (daar waar we natuurlijk wel van uit) dan ben ik dankbaar dat ze heeft laten zien dat ik pijnloos kan voeden. 

Saskia is een geweldige kraamhulp die zeer zeer veel over borstvoeding weet en die je ook naast de kraamzorg kunt inhuren om je te helpen met de borstvoeding. Met meer dan 20 jaar ervaring is zij zeker een echte expert en ik raad haar zeker aan bij iedereen die kraamzorg zoekt en helemaal bij diegene die borstvoeding willen geven. Heb jij ook grote borsten? Dan is Saskia de hulp voor jou! Nergens kreeg ik de adviezen die ik bij haar kreeg!

Al met al geef ik Saskia een dikke 10 voor haar hulp en wens haar veel geluk (en meer clienten) in de toekomst.

Saskia is werkzaam in omgeving Rotterdam en je kunt meer over haar lezen op www.saskia-zorgt.nl  *Saskia zorgt heet nu Nova Família

Zwangerschapsjeuk, zo kom je er vanaf!
Help, mijn kind heeft koorts!
5 mythes over baby’s die je blijft horen!

Gerelateerde artikelen:

Gerdine

About the author

Gerdine moeder van Maria (Juli 2013), Erik (Nov 2015) en Alyssa (mei 2018). Zij is zeer gepassioneerd over natuurlijke geneeswijze en Reiki master. Ook is zij life coach en fanatiek schrijfster. Daarnaast houd ze erg van boeken verslinden en films en series kijken.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download de gratis checklist met 10 natuurlijke geneesmiddelen voor jouw gezin.

    >